Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως θα βρω ποιος με έχει αφαιρέσει από τους φίλους του στο facebook

Αυτό είναι ένα μικρό διάλλειμα στην θεματολογία μας και μια συγκεντρωτική απάντηση σε μια απορία που πολλοί αναγνώστες έχουν διατυπώσει.


Υπάρχει ένας καλός τρόπος για να παρακολουθήσετε ποιος φίλος σας αφαίρεσε από το facebook καθώς και τους υποψήφιους φίλους που δεν έχουν απαντήσει ακόμα στο αίτημα φιλίας. Παρακάτω θα σας περιγράψω πως να εγκαταστήσετε το απαραίτητο λογισμικό σε τρία απλά βήματα.

α) Εγκαταστήστε τον Mozilla Firefox browser από εδώ. Νομίζω είναι γνωστός στους περισσότερους από εσάς.
β) Από το μενού Εργαλεία, Πρόσθετα του firefox αναζητήστε και εγκαταστήσετε το Greasemonkie. Καλά μπορείτε απλώς να πατήσετε το προηγούμενο link. :)  Είναι ένα πρόσθετο που επιτρέπει να τρέχετε προσωποποιημένα scripts από τον browser. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο.
γ) Τώρα είναι ώρα να επισκεπτείτε την σελίδα του Unfriends.  Οι οδηγίες στα αγγλικά είναι εύκολες βασικά πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο με το λογότυπο του facebook και τον αριθμό ένα στο πλάι. Το Unfriends λειτουργεί σαν facebook application άρα πρέπει να πατήσετε allow όταν ζητήσει δικαιώματα.

Αυτό ήταν. Piece of cake. Σημειώστε μόνο ότι δεν μπορείτε να βρείτε ποιοι σας αφαίρεσαν στο παρελθόν.  Στην εικόνα του άρθρου βλέπετε πως θα φαίνεται η περιοχή ρυθμίσεων του facebook αν κάνετε σωστά τα βήματα που περιέγραψα.


YΓ:  Μην γίνεστε φορτικοί με τους φίλους που σας αφαιρούν από την λίστα τους.  Έχουν το δικαίωμα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ράφτρα της Κοκκινιάς

Μαλαματένια λόγια, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μάνος Ελευθερίου
Το ιστορικό βίντεο του 1974

"Καλύτερα να σ' έλεγαν Μαρία και νά 'σουν ράφτρα μες την Κοκκινιά..."
Αριστουργηματικό τραγούδι, ιστορική συνάντηση, ο νεοελληνικός πολιτισμός σε μια πολύ δυνατή στιγμή του. Και η δύναμή του αυτή δεν πηγάζει από τις... συμμορίες, αλλά γεννιέται απλά και αβίαστα από την ράφτρα της Κοκκινιάς. Κοιτάζω ξανά και ξανά το παλιό  βίντεο του 1974. Τα σεμνά παιδιά που τραγούδησαν τόσο δυνατά αυτό το τραγούδι, μου φάνηκε πως γεννήθηκαν κι αυτά από μια τέτοια μάνα. Και της αποτίουν ύψιστο φόρο τιμής. Ποια είναι η ράφτρα της Κοκκινιάς; Κυριολεκτικά μιλώντας, θα μπορούσε να είναι μια προσφυγοπούλα, που κατάγεται από την χαμένη πια γι αυτήν πατρίδα της Ιωνίας, που μεγάλωσε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και ρίχτηκε σε ένα άθλιο αντίσκηνο στις αλάνες τότε της Κοκκινιάς, θύμα βίαιου ξεριζωμού και μιας πρωτοφανούς σε μέγεθος αλλά και ιστορική βαρύτητα, ανταλλαγής πληθυσμών. Έπρεπε να επιβ…

Αντί επιλόγου

ΜΕΡΟΣ Δ

Λίγα λόγια ακόμα πριν την καλοκαιρινή μας περισυλλογή.  Σε προηγούμενα άρθρα επιχειρήθηκε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην ιστορία του ελληνικού έθνους, χρησιμοποιώντας σαν ορόσημο την άλωση της Κωνσταντινούπολης, μια ημερομηνία που αρέσει σε πολλούς σύγχρονους …Ελληναράδες.  Σκόπιμα απουσίαζε η αναφορά στην ταξική διαστρωμάτωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μια διαστρωμάτωση φεουδαρχική και αναχρονιστική.  Μια παρεμφερή οργάνωση άλλωστε ακολούθησε και η διάδοχη Οθωμανική αυτοκρατορία, που αντιμετώπισε αντικειμενικές δυσκολίες να μεταρρυθμιστεί μέχρι την θορυβώδη και αιματηρή πτώση της, στις αρχές του 20ου αιώνα.  Αλλά πιστεύω ότι καταφέραμε κατά κάποιο τρόπο να καταδείξουμε ότι η περίφημη ρήση «ανήκομεν εις την  Δύσιν»  είναι στην πραγματικότητα μια παμπάλαια στρατηγική επιλογή των ανώτερων τάξεων του Ελληνικού έθνους.  Στην σύγχρονη ιστορία μάλιστα, αυτή η στρατηγική επιλογή έχει και μια έντονη ατλαντική χροιά, κάτι που ίσως είναι θέμα ενός άλλου άρθρου.       Καταδείξαμε ε…
Αγαπητοί αναγνώστες

   Μετακινούμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας, όπως σας έχουμε παλιότερα ανακοινώσει.  Πράγματι παρατηρούνται καθυστερήσεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει πιστεύουμε την αναμονή.   Το παρόν blog διατηρείται για ιστορικούς λόγους, αλλά μια επιλογή από τα άρθρα του μετακομίζει στο νέο  χώρο, ταξινομημένο στην γενική κατηγορία τα παλιά. Στο καινούριο blog θα μιλήσουμε για τη ζωή, την πολιτική και την κοινωνία στους καιρούς μας.  Αργότερα θα εμπλουτίσουμε με το νέο περιεχόμενο το ανανεωμένο memorandum days.
   Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας.